Казанлък бе домакин на среща на общините за изложба на ЮНЕСКО

Българските общини ще се представят на общ щанд със своето културно богатство

В Музея на розата община Казанлък домакинства среща с представители на българските общини и туристически медии за съвместно участие в международното изложение World Tourism UNESCO.  

По инициатива на Столична община идеята е българските общини да се представят на общ щанд със своето културно богатство, под егидата на ЮНЕСКО. Готовността за първото участие и идеите за реклама описа директорът на Общинско предприятие „Туризъм“ към Столична община Иво Маринов.

Престижното туристическо мероприятие цели популяризиране на обектите по света и фокус към специалните места, защитени от международната организация за благото на човечеството. Осмото издание на единственото по рода си изложение в света предстои от 22 до 24 септември, 2017 г. в град Сиена, Италия. Миналогодишният форум е бил посетен от над 22 000 души, с представени 125 обекта на ЮНЕСКО пред 100 туроператорски фирми от цял свят.

Работната среща откри Сребра Касева, началник на Кабинета на Кмета Галина Стоянова. Сребра Касева благодари за избора на Общинското предприятие „Туризъм“ към Столична община домакин на форума да бъде Казанлък и накратко запозна гостите с културния календар на Общината. Тя прикани участниците в първата от поредицата работни срещи да разгледат уникалната музейна експозиция и да се насладят на прекрасната атмосфера в новия Музей на розата и парк „Розариум“.