Лятото и хората от зодия Рак

Хороскоп

22-06-2017, 09:47

Снимка:

pixabay

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

Вече настъпи лятното слънцестоене. Слънцето премина в знак Рак, където ще остане до 22 юли. Времето на дългите дни е първият от трите периода на лятото. Началото е деня на лятното слънцестоене, когато природата забавя своя ход, очаквайки плодовете да узреят. Това е връхната точка на годината, когато дните са най-дълги и нощите най-къси. Време на възторг и наслада, когато въздухът е пълен с опияняващо ухание на цветя и пищна растителност и ни зове да излезем сред природата.

Лятното слънцестоене може да бъде сравнено с онзи миг от живота на човека, когато младостта почти е отминала и настъпват първите изпитания на зрелостта. Времето на дългите дни може да бъде сравнено с пладне, когато слънцето достига своя зенит и ни дарява с най-ярката си светлина и топлина. В древността денят на лятното слънцестоене е отбелязван като ден на надежда – надеждата, че лятото ще възнагради положените усилия през пролетта.

Хората родени през това време – времето на Рак – са емоционални, чувствителни и уязвими. Притежават силен бащински или майчин инстинкт. Вниманието им е съсредоточено в дома, където се чувстват в безопасност. Те са сърдечни и нежни към най-близките си, но понякога са сурови към външни хора.

Много емоционални и лесно се разстройват. Изпитват силна привързаност и упорито се придържат към нещата, които смятат за важни. В действителност точно привързаността им причинява най-много стрес, тревоги и болести. Натрупвайки житейски опит трябва да се научат да преодоляват прекомерната привързаност, ако искат да поемат контрол над живота си. По природа са доста притеснителни. Имат богатото въображение, което понякога така се развихря. Люшкат се между двете крайности – или са сърдечни, мили и внимателни, или сурови, мрачни и надменни.

Обичат да бъдат галени, прегръщани и да се отнасят нежно с тях. Изпитват удоволствие и когато галят, и когато приемат ласки и се възбуждат от целувки, особено ако са бавни и продължителни. Толкова силно са заредени с емоционална енергия, че веднъж дадат ли си сърцето някому, те се обвързват напълно с него. Емоционалната отзивчивост ги прави много уязвими и обидчиви.

Мъжът Рак изпитва нужда повече от емоционално, отколкото от физическо удоволствие. Може би търси повече майката, отколкото съпругата в една жена. Жената има по-изявен сексуален интерес. Може да се каже, че сексът за нея е толкова важен, колкото храната.

Раците лесно се оставят да бъдат наранени, разочаровани и изпълнени с чувство за безсилие. При все че могат да бъдат любезни и приветливи, грижовни и отзивчиви, често са в състояние да се плъзнат в другата крайност и да станат раздразнителни, унили и избухливи. Съвместими са с хората родени между 23 октомври и 22 ноември (Скорпион) 19 февруари и 20 март (Риби) и 20 април и 20 май (Телец).

Общо взето се радват на добро здраве и бързо се възстановяват от повечето болести. Много са чувствителни към болката и имат нисък праг на поносимост. Слабите им места са гръдният кош и стомахът. Предразположени са към инфекции на дихателната система и стомашни смущения. Стомашните разстройства са причинени от постоянни тревоги.
Тъмнорозовият цвят поема повече от енергията на червения и въздейства върху емоциите. Той е особено полезен за Раците като средство за балансиране и предпазване от унилост и крайности.

Розовият цвят се свързва с нежността и сантименталността, защото е баграта на състраданието и обединението и олицетворява желанието да служим на някого. Носенето на нещо с розов цвят, независимо дали е дреха, аксесоар, носна кърпа, брошка или друго, ще окаже благотворен ефект върху начина, по който се чувстват и ще балансира емоционалната им уязвимост.

Най-благоприятни месеци от годината за тях са 21 юни- 22 юли, 23 октомври-22 ноември и 19 февруари-20 март.

Основната им задача е да се научат как да се справят с промените и да се адаптират. Когато успеят да го постигнат, те ще освободят творческите си сили от самоналожените ограничения и ще ги приложат на дело там, където ще са полезни на другите. Те са толкова чувствителни, че често изстрадват вътрешно емоционалните травми на другите, особено на членовете на семейството си. За тях е важно да не потискат тези емоции. Трябва да се научат да се адаптират не само към физическата среда, но и към хората, с които се налага да контактуват. Те се безпокоят как ще завърши дадена работа преди още да е започнала. Затова една от задачите в живота им е да открият как да живеят в настоящето и да се научат да ценят момента. Трябва да култивират своята интуиция и интелигентност и да осъзнаят, че прошката е лечебен мехлем за душата. Да избягват самосъжалението, обвиненията и завистта. Черта на характера, от която задължително трябва да се освободят е чувството за собственост. Най-голямата трудност в пътя им е да успеят да се справят със собствените си противоречия и да проявят цялата си вътрешна сила, да хармонизират своята дълбока емоционална природа и да я подчинят на собствената си воля, за да достигнат истинската зрялост на своето проявление.

Съвети към другите как да се отнасят с Раците:
1.Отнасяйте се с тях нежно. Те са силно емоционални и променливи и ще се свият в черупката си, ако си помислят, че нещо или някой, който обичат е под заплаха.
2.Бъдете позитивни, когато сте в тяхна компания. Ще се почувствате по-добре, ако споделите неприятностите си, защото те са склонни да съчувстват и да утешават.
3.Не се опитвайте да оказвате натиск върху тях. Те се оставят да бъдат водени, но не и да бъдат принуждавани.