Кметът Нина Ставрева откри Дните на съвременната руска култура в Каварна

Те ще продължат до 28 юни

Кметът на Община Каварна Нина Ставрева даде начало на Дните на руската култура в черноморския град. В Художествена галерия „Христо Градечлиев“   бе представена изложба на млади творци от Подолск, участници в пленер  през 2016 година. Изложени бяха  традиционните за Русия   „тряпочни“ кукли. На събитието присъстваха  президентът на Обществото за дружба и сътрудничество с балканските страни  Андрей Галкин и  представителят на град Подолск Олег Антонов , които връчиха поздравителни адреси от кмета на побратимения град и от ръководството на международната асоциация на побратимените градове. От своя страна г-жа  Нина Ставрева  им подари плакети на Община  Каварна.

Библиотеката при НЧ „Съгласие -1890“ получи дарение от 250 тома руска литература- руска класика, съвременни руски автори и детска литература.

Пред площад „Защитата на Каварна“ на открита сцена се представиха  творчески колективи от  градовете Подолск и Каварна. Домакините участваха с изпълнение на ДФТА“Бизоне“, деца от СУ „Стефан Караджа“ и вокална академия “Каварна“. Гостите се  представиха с традиционни и съвременни танци от хореографска школа „Фантазия“.   Руски фолклорни песни и танци поднесе  ансамбъл „Кирилица“.

Провеждането  на Дните на руската култура  е  резултат от споразумението за културно сътрудничество между Община Каварна и побратимения руски град Подолск.

Закриването на Дните на руската култура ще бъде на 28.06  със заключителен  концерт на открита сцена пред НЧ „Съгласие -1890“.