"Библиотека в планината” на Еньовден

София Лайф

24-06-2017, 06:00

Снимка:

пресцентър СО

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Поетите Петър Чухов, Илиана Илиева и Георги Гаврилов ще четат свои стихове

Столична библиотека ви кани на честване на празника Еньовден на 24 юни 2017 г. (събота) от 12:30 ч. на естрадата на хижа „Момина скала” в ПП Витоша. Събитието е част от кампанията „Библиотека в планината”.

Къщичките ни с най-новите книги за билките и билкарството, както и нови заглавия от художествената и научно-популярна литература от фонда на библиотеката, включително и за деца, са на ваше разположение на 5 места: 1. Дендрариум; 2. Детски еко стационар „Бели брези“; 3. Момина скала; 4. Алеко; 5. И на най-високата точка в планината – Черни връх.

Шатрата на Столична библиотека ви очаква от 11:00 ч. пред хижа „Момина скала”. За вас ще четат свои стихове поетите Петър Чухов, Илиана Илиева и Георги Гаврилов. Ще имате възможност да получите безплатни едногодишни читателски карти.

Празникът в планината се организира от Национален комитет „Петър Димков”, ПП Витоша и Столична библиотека и стартира с туристически поход по „Алеята на билките”, тръгващ в 8:30 ч. от кв. "Княжево" – (последната спирка на трамвай 5) – Златни мостове – хижа Момина скала.