Шведът, ритнал камериерка на съд в понеделник

Крими

24-06-2017, 12:42

Снимка:

dariknews.bg /Бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Обвинението срещу Сунберг е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански причини

Районната прокуратура в Несебър е готова с обвинителния акт и в понеделник ще предаде на съд шведа, ритнал камериерка в Слънчев бряг, пише Gramofona.bg.Грозният инцидент, който придоби и международна популярност е от 3 юни. Тогава 53-годишният Ралф Сунберг пристига пиян в хотела си.

На записите от охранителните камери се вижда как без никаква причина той рита в главата камериерката Диана Петкова. Обвинението срещу Сунберг е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански причини.

Прокуратурата ще настоява за максималното наказание от 3 години затвор. Тази присъда обаче е малко вероятна. Въпреки шокиращото поведение, Ралф Сунберг е с чисто съдебно минало.

Той вече изрази готовност да плати обезщетение на камериерката и е готов на сделка с прокуратурата. Ако признае вината си и поиска съкратен процес, по закон присъдата на шведа ще бъде намалена с 1/3.

Това означава, че той ще получи или условна присъда, или административно наказание. По информация на 24 часа, битата камериерка Диана Петкова ще внесе граждански иск и ще настоява за обезщетение в размер на 50 хил. лева.