Международният мотопоход Черно море - Гибралтар стартира от Бургас

Мисия Бургас

24-06-2017, 12:47

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Единствената керамична школа в Бургаско се възражда

В континенталния мото тур ще вземат участие над 60, които ще се впуснат в 15-дневно приключение

С рев на мощни мотори и мирис на бензин днес в Парк "Езеро" бе даден официален старт на континенталния мото тур Черно море - Гибралтар. Впечатлени от очарованието на Бургас, тази година организаторите от "Moto Raid Expirience" избраха морския град за начална точка на похода.

"Пред Вас стои предизвикателство от 8000 км., което изисква смелост, издръжливост и кураж. Ще се радвам на следващия континентален тур сред Вас да видя и бургаски мотоциклетисти. Приемам този поход като мост, който свързва две далечни точки като Бургас и Гибралтар. Изпращам чрез Вас нашите поздрави до кмета на Гибралтар и неговите жители, предайте им този символичен компас, който да им сочи винаги вярната посока", заяви заместник-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева.

В континенталния мото тур ще вземат участие над 60 мотоциклетисти, които ще се впуснат в 15-дневно приключение, преминавайки през десет европейски страни, за да стигнат до Гибралтар.

Мотористите са от различни държави като Англия, Австрия, Холандия, Щвейцария, Финландия, Германия, Турция, Франция и Испания. Заедно с тях пътуват и журналисти от водещи европейски медии.

Турът трябва да завърши на 7 юли в Гибралтар.