Олимпийският огън пристигна в Бургас

Спорт

24-06-2017, 12:50

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чест за Бургас – градът ще е домакин на Европейския морски ден

Той бе донесен от многократната шампионка по маратон Даниела Фастен

Олимпийският огън пристигна в Бургас, с което градът отбеляза Международния ден на най-авторитетния спортен форум на планетата.

Празникът се проведе на новия спортен комплекс "Театър на мечтите" в Университет "Проф. Асен Златаров".

Огънят бе донесен от многократната шампионка по маратон Даниела Фастен. Тя го предаде на параолимпийската шампионка по тенис на маса от 2005 година Валентина Марчева.

В церемонията за отбелязването на Деня на олимпизма участваха зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, ректорът на Университет "Проф. Асен Златаров" доц. д-р Магдалена Миткова, европейският шампион по борба Стефан Иванов и други изявени имена в областта на спорта в Бургас.

"Бургас е град, в който олимпизмът винаги е съществувал. Това, към което ние винаги се стремим, е да направим възможното всички тези деца и всички хора, които обичат спорта, да има къде да тренират и да показват своите спортни постижения. Бургас се гордее със своите спортисти и аз им пожелавам успех", каза по време на церемонията Йорданка Ананиева.

В спортната програма, посветена на Международния ден на олимпизма, демонстративен мач изиграха децата от футболните отбори на "Нефтохимик" и "Звездичка". Майсторски изпълнения показаха клубовете по спортна акробатика "Нефтохимик 2011" и "Бургас", тенисистите от клубовете "Авеню" и "Параспорт".