Черен Еньовден в Бургаско: Седем жертви на пътя

Крими

24-06-2017, 18:50

Снимка:

pixabay

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Драма със заложници в комплекс "Славейков" в Бургас

Петима загинаха в тежка катастрофа, кола прегази моторист, а край Поморие откриха труп на младо момче

Жестока катастрофа затвори изхода на Бургас, днес следобед, при която четирима загинаха на място, а малко по-късно и пети човек издъхна в линейка на път към болницата.

Злополуката е станала на пътя Бургас – „Ветрен”, в района на км. 488 +0. Инцидентът е предизвикан, след като лек автомобил „Фиат Пунто”, с бургаска регистрация, управляван от 68-годишна жена, навлиза в насрещната пътна лента, по която пътуват коли от Бургас в посока СофияПоследвал челен сблъсък с „Рено Сценик”, със софийска регистрация, управляван от 46 годишнен мъж от София. При инцидента е засегнат и още един лек автомобил – „Опел Корса”, с кърджалийска регистрация. Във фиата са били две жени две жени – на 74 и 62 години и двама мъже – на 87 и 78 години, които заедно с 68-годишната водачка загубили живота си- четирима от тях загинали на място, а една от жените починала впоследствие в болницата от нараняванията си. Възрастните хора са се прибирали към Бургас от тракийски събор.

Водачът на реното е настанен за лечение в отделение „Реанимация” на болница „Бургасмед” с травма на главата, травматичен шок и фрактура на левия крак. Движението в пътната отсечка продължава да е затруднено, като трафика се отбива през надлез „Джъмбо” в посока „ЛУКОЙЛ”, с. Свобода, Камено и автомагистрала „Тракия”.   

Същевременно на пътя между Поморие и Ахелой, в района на „Солниците”, случайно минаващ помориец забелязал в канавката мотоциклет и тяло на човек. Установено е, че трупа е на 22 годишния Д.Ц. от Поморие, а мотоциклета е – „Хонда CB 600 F”, с бургаска регистрация, закупен от момчето преди по-малко от месец с договор за покупко-продажба, но непрехвърлен в законовия срок. Датата, часа и причините за настъпилия тежък пътен инцидент са в процес на изясняване. 

Отново в късния следобед по пътя Бургас – Малко Търново, малко след Звездец в посока Малко Търново, в условията на десен завой, мотоциклетист се удря челно в лек автомобил с чуждестранна регистрация, пътуващ към Бургас, като от удара отскача и се блъска във втори лек автомобил. От инцидента на място е загинал мотоциклетиста.