"Фотограф" преследва жени в столицата

Крими

26-06-2017, 09:37

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

МВР: Предупредете възрастните си родители да не дават пари на непознати

Той снима жени без тяхното съгласие и налита на бой

Млад мъж преследва жени в столицата, за да ги снима против тяхното желание вече години наред, съобщи бТВ. В последно време агресивният фотограф налитал и на бой.

Мъжът с фотоапарата избира оживени места в близост до спирки на градския транспорт, за да търси своите жертви. Ако те откажат да бъдат снимани, той ги напада и с удари.

Атаките се случват по всяко време, в различни столични райони, понякога се повтарят. Броят на нападнатите момичета е неизвестен. Знаят за отделните случаи и на други, защото се свързват чрез социалните мрежи.

„На спирката на Попа, той се изпречи пред мен и ме снима. Когато поисках обяснение какво прави и пожелах той да изтрие снимката, той мълчеше през цялото време. Налетя на бой. Удари ме и ме нарита. При което аз се уплаших и реших да избягам”, разказва една от жертвите. Засичала го е и друг път да тормози друга жена: „Мъжете наоколо останаха напълно безучастни. Аз бях единствената, която се притече на помощ. Отнесох един лакът в лицето”.

Как изглежда агресивният „фотограф”? „Не много висок – около 1,75 , слаб, спретнат вид, матова кожа, тъмна коса и набола брада”. Попадналите в негови кадри се страхуват за безопасността си, защото не са ясни неговите мотиви.

Засичат го и пред училище преди 2 години. Тогава от 134 СОУ подават сигнал в полицията, който е придружен с показанията на няколко ученички. Задържан е млад мъж. Разследващите изземват камерата и лаптопа му. Снимките, които откриват там, не са порнографски, заради което и го пускат.

От тогава оплаквания на жертви в МВР няма. А фотонападенията продължават и стават по-агресивни.

Жертвите са категорични – става дума за тормоз, който често от психически се превръща и във физически. Въпреки това разследването по случая не продължава.