Започнаха летните лагери в Хаджидимовския манастир

Организира ги Неврокопската митрополия

Неврокопска епархия за 24-то поредно лято продължава своята работа с деца от епархията и страната. По-малко от два месеца след избирането си през април 1994 г. тогавашният Неврокопски митрополит Натанаил откри в Хаджидимовския манастир детско летовище. Той положи големи усилия и насочи своето внимание към децата в епархията, защото знаеше, че те са бъдещето не само на Църквата, но и на народа. От тези деца едни сега са клирици на епархията и на други епархии на БПЦ, други са съпруги на свещеници, трети са дейни миряни, първи помощници в мисията на Църквата в Югозапада. Някои от тогавашните ръководители на работата с децата в летовището и сега намират време да помагат в това дело, предават опита си на сегашните ръководители, повечето от които са някогашни летовници.

Сегашният Неврокопски митрополит Серафим продължава делото на своя духовен баща. Хаджидимовският манастир посрещна и тази година първите летовници в обновения и непрекъснато обновяващ се манастир. И тази година е планирано да се проведат няколко лагерни смени, като всяка продължава по 10 дни. ДецаТА живеят в манастира,  ограмотяват се в православната вяра, играят със своите връстници и участват в богослужебния живот на светата обител.

Разходите по провеждането на детските лагери изцяло се поемат от Неврокопска епархия, която по този начин приобщава към Църквата стотици деца всяко лято.