Община Добричка ще предостави нови социални услуги

С подкрепата на оперативна програма

Община Добричка ще предостави нови социални услуги на хора с увреждания и ще насърчи семейства в трудност да се включат в пазара на труда. Проектът "Активност", който ще разполага с финансов ресурс от 355 333 лева, получава подкрепа по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", съобщи кметът на общината Тошко Петков, цитиран от БТА. 
Общо 70 жители на общината - деца и възрастни със заболявания или в риск, както и членове на техните семейства ще могат да се възползват от новите възможности. Ще бъде сформиран мобилен екип за социална работа на терен. На нуждаещите се ще бъдат предоставяни почасови услуги за оказване на лична помощ. Екипът ще насърчи обезверените хора да се включат в живота на общността с арттерапия, ще ги заведе на театрални спектакли и на екскурзии, добави ръководителят на проекта Костадин Петров. Още през тази ваканция ще бъде разкрито лятно училище за децата в риск и с увреждания.
След обучителни курсове в рамките на проекта общината ще наеме на работа за половин година 30 души - социални асистенти на деца и възрастни и работници в озеленяването.