Русия и Румъния изнесоха първенства по тенис в Албена

Германия е третата държава, която ще включи ваканционния комплекс в своя календар и ще организира състезания по тенис

В Албена се провежда турнир по тенис за момичета и момчета, който е от календара на Руската федерация по тенис. В състезанието, което е за купата на едноименното ваканционно селище, участват 63 деца. Те ще определят призьорите в три възрастови групи – до 9-10 години, до 13 години и до 17-годишна възраст. Срещите се провеждат на новия тенис център в комплекса. Всички състезатели идват чрез туроператора Солвекс, а организатор е ТурТенис.

„В първенството се включиха тенисисти от всички краища на Русия – от Сибир, от Централна Русия и от Московска област. Има участници от Кавказ, Пермь, Москва, Новосибирск, Екатеринбург и др. Впечатлени сме от условията за настаняване и тенис в Албена. Поздравления и за турнира Royal cup, за който бих казал, че е на много високо световно ниво. Преди две години започнахме преговори по инициатива на ръководителя на спортния отдел Руслан Йорданов за подготовка на групи. Доверието е оправдано и ето, че нашите тренировъчни лагери преминаха на по-високо ниво – организиране и на турнири от календара на федерацията. Нашето желание е от следващата година престоя ни в Албена да бъде увеличен с още една седмица, като в момента престоят ни е 14-дневен. На местно ниво вниманието, което получаваме от тенис мениджъра Илия Атанасов е на най-високо професионално ниво“, заяви спортният директор на московския клуб „Мегаспорт – тенис“ Марат Ибрагимов.

Русия е втората държава, която изнесе турнири от своя календар в Албена. Първи това направиха румънците, които провеждат състезания от календара на Super 10 на MPG и ТенисПартнер за любители. Този месец спортният отдел в комплекса и Драйзам тенис академия ще има заключителни разговори в Албена по повод организирането на турнири от календара на федерацията по тенис на Германия. Припомняме ви, че в периода 2013-2015 година Албена бе официален курорт на Българската федерация по тенис и домакин на държавните първенства. Тази година освен организирани групи по тенис от Русия и България, има от Германия, Австрия, Латвия и скандинавските държави. През септември в курорта ще се проведе Балканиадата по тенис за лекари.