Харизанов: Боршош е направил много за НДК

Държавата трябва да инвестира в културата

Ден след като министър Лиляна Павлова уволни Мирослав Боршош, стана ясно, че премиерът Борисов ще го възстанови на работа, а министър Павлова вече няма да се занимава с НДК. Очаква се още днес премиерът да предложи правата на държавата в НДК да упражнява министърът на културата Боил Банов, съобщи Нова Телевизия.

Според Георги Харизанов от Института за дясна политика Боршош е направил много за НДК. „Носи ли това финансови загуби? Да! Културата сама по себе си очевидно не е печелившо и не е комерсиално начинание. Трябва ли държавата да инвестира в нея? Очевидно да. Явно и двамата са ценни и премиерът е решил, че иска да работи и с двамата”, коментира Харизанов.

В подкрепа на Боршош застана и експертът по политически пиар Арман Бабикян. „Той направи наистина много за културата”, заяви Бабикян.

„Ако културата се е борила срещу бахура, в случая – срещу „гащите”, и това е бил спора, тогава Лиляна Павлова е държала на гащите или пък на чантичките, ако трябва да сме по-актуални. Това ли е битката? Аз не разбрах. Пишеше друго - нещо за обществени поръчки. Никой не може да отрече факта, че Боршош знае как да прави култура”, каза още той.