Започна 35-я Международен бридж фестивал "Албена 2017"

Най-екзотичната делегация е от Замбия

 Албена е домакин на 35-я Международен бридж фестивал "Албена 2017". Официалното откриване се състоя в петзвездния хотел "Фламинго Гранд" на комплекса.

В първия двойков турнир 20 двойки от Австрия, Русия, Румъния, Молдова и България се състезаваха за купите и наградите предоставени от "Жилфондинвест"- гр.Добрич

В предварителното класиране първи са Веселин Величков /Ст.Загора/ и Йордан Вълканов /Хасково, следвани от Румен Балджийски /Сопот/ и Красимир Ангелов /Ловеч/ и Иван Тонев и Живко Великов /Варна/.

Днес от 15.00 часа бе вторият двойков турнир за купа "Нощен клуб "Форум", а утре по същото време-третия двойков турнир за купата на ресторант"Номад"/Албена/.

В петък ще се проведе блиц отборен турнир за купата на ресторант "Ла Бомба"/Албена/, а в почивните събота и неделя от 15.00ч са двете сесии на турнира за смесени двойки, където купите са осигурени от организаторите на Фестивала от спортен клуб "Дама купа"/Добрич/.

Началото на втората игрална седмица ще започне с двойков турнир за купата на домакините от хотел "Фламинго Гранд" и ще продължи с най-масовия турнир -трисесийния Конгрес "Албена", а през финалните 3 дни ще бъде най престижната проява -открития отборен турнир за купата носеща името на новия "морски красавец" на Албена-петзвездният хотел "Парадайс Блу", който ще бъде излъчван директно в световния интернет сайт "Bridge Base Online".

През двете седмици на международния бридж фестивал, среща ще си дадат над 400 състезатели и гости от над 13 европейски страни и България, а най-екзотичната делегация е от Замбия, която ще е представена от ръководството на своята бридж асоциация. Удоволствие за всички участници във Фестивала ще бъде възможността да се срещнат на игралната маса със световноизвестните бридж-звезди Георги Стаматов/Jerry/, Калин Караиванов, Росен Гунев, Виктор Аронов, Иван Нанев, Юлиян Стефанов, Румен Трендафилов, Владислав Испорски, Мариус Йонита, Марина Стегарою, Мариус Джорджеску, Свен Йериксон и много други.

Домакините от Албена са осигурили перфектни условия за игра, настаняване, възстановяване и отдих на всички участници и гости, а в чест на 35 -годишния юбилей участниците в открития двойков турнир "Конгрес Албена" ще получат възпоменателни подаръци.