Оранжев код за високи температури в 6 области

Общество

29-06-2017, 07:12

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жълт код за опасно високи температури е в сила за 14 области на страната

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе

Предупреждение за опасно високи температури е в сила за цялата страна за 29 юни, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Оранжев код за опасно високи температури е в сила за 6 области на страната, предава БНТ.

В равнинната част в тези 6 области максималните температури ще са до 39-40 градуса. При оранжевия код синоптиците съветват хората да бъдат подготвени, тъй като високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се следят прогнозите и да се действа според съветите на властите.

В останалите 22 области – София-област, София – град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Пловдив, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Търговище, Шумен, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище. В областите със жълт код максималните температури ще са между 35-38 градуса.

От НИМХ съветват при обявен жълт код хората да бъдат внимателни, тъй като се очакват много високи температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен