Приемат заявления по проект „Ваучери за заети лица”

Съфинансиран от Европейския социален фонд

От 15 юни  Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Ваучери за заети лица”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Право да подават заявления имат заети лица, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация и имат средна или по-ниска степен на образование.

Операцията ще предостави възможност на заетите да придобият нови или да разширят знанията и уменията си чрез включване в курсове за професионална квалификация и/или обучение по чужди езици или дигитална компетентност. Безвъзмездното финансиране по проекта е в размер на 85% от стойността на ваучера, а останалите 15% се доплащат от обучаваното лице.

Желаещите да участват в проекта имат възможност да подадат Заявление по електронен път или на хартиен носител, лично във всички Дирекции „Бюра по труда” в страната. Заявленията се подават само в работни дни между 8.30 и 17.00 часа.

Подробна информация за условията за включване и начина на кандидатстване по проект „Ваучери за заети лица” е публикувана на сайта на Агенция по заетостта.