Министър Цачева инспектира съдебна зала в бургаския затвор

Животът

29-06-2017, 18:12

Снимка:

Дарик Бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цецка Цачева ще разгледа новостите на Бургаския затвор

Срещата между магистрати от България, Полша, Унгария, Испания и Португалия може да бъде наречена „обмен на добри практики“, коментира министърът

Министърът на правосъдието Цецка Цачева инспектира новоизградената съдебна зала в пределите на Бургаския затвор. Преди тoва тя присъства на семинар на магистрати от няколко европейски страни, който се проведе в Административния съд в Бургас.
Най-общо срещата между магистрати от България, Полша, Унгария, Испания и Португалия може да бъде наречена „обмен на добри практики“, коментира министърът. Тя уточни, че съдебната зала в затвора се въвежда за пръв път у нас, точно тук.
Цачева отговори и на два важни въпроса: „Как ще се спази принципът на публичност на съдебните заседания с обществено значение, при положение, че достъпът до залата е затруднен?“ и „Не пречи ли процес в затвора за презумпцията за невинност на обвинения, арестуван там?“
Все пак при влизане в затвора в Бургас е задължително да оставите на входа мобилния си телефон, своята лична карта и срещу нея да ви бъде издаден специален еднократен пропуск. Тези дейности липсват при посещение на съдебната палата, където ви проверяват само за оръжие.