Поне 4 нови детски площадки се появяват в „Южен“ тази година

Мисия Пловдив

30-06-2017, 08:48

Снимка:

Район Южен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стойността на новооткритата площадка е около 40 000 лева

Кметът на пловдивския район „Южен“ Борислав Инчев откри изцяло обновената детска площадка срещу бензиностанцията „Хаджията Груев“ като паралелно с това обяви старт на изграждането на още 2 нови площадки за деца в близост до „Камела“. До края на годината Инчев планира подобно съоръжение да се появи и в кв. „Коматево“.
Стойността на новооткритата площадка е около 40 000 лева и тя отговаря на всички съвременни условия за безопасност на децата, увери районният кмет. В същия квартал напредва и строителството на нов голям паркинг за минимум 70 автомобила.
Други 100 000 лв. ще бъдат инвестирани в още 2 нови места за игра на малчуганите с обща територия от над декар и половина в района на „Камела“. Новите площадки ще са за деца от две различни възрастови групи – от 0 до 3 и от 3 до 12 години с подходящи съоръжения за игра. Строителните работи ще приключат за по-малко от 2 месеца, съобщи Борислав Инчев. Той потвърди, че има още няколко проектирани детски площадки, като ще бъде направено всичко възможно от тазгодишния бюджет да бъде изпълнена поне още една от тях, в квартал „Коматево“.