Отпускат средства за отоплителната инсталация за градския басейн

Старейшините в Стара Загора подкрепиха предложението на кмета Живко Тодоров

Общинските съветници от Стара Загора подкрепиха предложението на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за промяна в инвестиционната програма и вътрешни компенсирани промени в Бюджет 2017. С 37 гласа „за“, ОбС даде възможност за реализиране на допълнително възникнали спешни и неотложни  дейности, за които не са били предвидени средства в инвестиционната програма. Средствата за преустройство на част от XI ОУ „Н. Лилиев“ в спортна зала за бокс, наложителен основен ремонт на отоплителната инсталация за градския басейн - допълнителни 44 хил. лева, за проектиране за строителство на паркинг и ремонт на покрив на промишлена сграда с общински гаражи, на стойност над 8 хил. лева. Отделени бяха  допълнителни средства за ремонт и на кметство в село Еленино, в размер на 5,5 хил. лева. По предложение на ПК по култура, туризъм и вероизповедания ще бъдат закупени и два климатика за създаване на подходящи условия в залата за репетиции на балетната трупа към Държавната опера в града.

С пълно мнозинство бе гласувано отпускане на финансова помощ на двойки с репродуктивни проблеми. В началото на месеца, комисията, която събира и разглежда документите на кандидатите, на свое заседание обсъди заявленията  на 28 двойки. Всички те ще получат поисканата подкрепа от Община Стара Загора.

С 42 гласа „за“, за срок от 3 години, за управител на „Център за психично здраве – Стара Загора“ ЕООД  бе одобрен д-р Стефан Гарванов. Той бе и единственият явил се кандидат за ръководната позиция.