Очаква се засилен трафик днес

Най-натоварено ще е движението в периода между 16.00 и 20.00 часа.

Доста хора ще напуснат София. Сега вече времето е хубаво и хората излизат масово в отпуски. Може би 50-60 хиляди автомобила ще напуснат града. Може и повече. Това съобщи комисар Тенчо Тенев – началник на отдел „Пътна полиция“ към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР), цитиран от Агенция „Фокус“, за движението на изходите на София в началото на почивните дни. „Много хора ще пътуват. Имаме готовност, ще имаме екипи, които още от 13.00 часа ще заемат постовете си. На основните изходни артерии на столицата ще имаме екипи, които да следят за безопасността на движението“, посочи комисар Тенев.

Според него най-натоварено ще е движението в периода между 16.00 и 20.00 часа. „На „Цариградско шосе“ ще бъде най-интензивен трафикът, отделно магистрала „Люлин“ за Гърция също ще натоварена, „Ботевградско шосе“ също“, съобщи той.

От АПИ информират, че е ограничено е движението по път II-99 Крайморие-Черноморец, при км 7, поради ПТП. Обходният маршрут е: Крайморие - Маринка - Ново Паничарево - Ясна поляна - Приморско.