Пребазират училища заради ремонти

Ремонтите ще се извършат по образователната инфраструктура на Интегрирания план за развитие

От началото на месец юли ще започнат два мащабни ремонта в образователната инфраструктура в Стара Загора. По приоритетна ос 3 на ОП „Региони в растеж" ще бъдат ремонтирани Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски" и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов”.
 Бъдещите ветеринарни специалисти ще останат да учат в сградата си, но над 600 са възпитаниците на Търговската гимназия, които вероятно ще бъдат пребазирани в друго училище. Съгласно договорите, дейностите трябва да приключат за три месеца и от общинска администрация се надяват в началото на октомври да има добре ремонтирани бази.
 Най-вероятно от началото на новата учебна година ще започнат ремонтите в още две големи сгради-на ГПЧЕ „Ромен Ролан” и на СОУ „Железник”. Това ще създаде известен дискомфорт на ученици, преподаватели и родители, тъй като учебният процес ще бъдепребазиран, информира зам.-кметът Иванка Сотирова.
 Учениците от „Железник” ще учат в сградата на ОУ ”Георги Райчев”, а тези от Езиковата- вероятно в Първо основно училище „Георги Бакалов” и в Девето основно училище „Веселин Ханчев”. Дейностите в ГПЧЕ се предвижда да приключат за шест месеца, а за училището в „Железник” за девет. Ремонтите ще се извършат по образователната инфраструктура на Интегрирания план за развитие на Стара Загора.