Пет пияни водачи заловиха през уикенда

Прекараха по 24 часа в ареста

За пет случая на заловени водачи, карали след употреба на алкохол в областта, съобщават от ОД на МВР в Добрич.

На 1 юли, около 02:55 часа в с. Камен бряг, община Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,11 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.Ч. (40 г.) от с. Българево.

На 1 юли, около 12:55 часа отново в с. Камен бряг, е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,76 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържа Е.С. (51 г.) от град Бухово.

На 1 юли, около 23:10 часа в с. Зърнево е спрян за проверка мотоциклет без регистрационни табели, управляван от неправоспособния Б.Ю. (20 г.) от с. Орляк, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,76 промила в издишания от водача въздух.

На 2 юли, около 01:30 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка, лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,46 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Г. (51 г.) от град Генерал Тошево.

На 2 юли, около 21:30 часа в с. Преселенци е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара с тегло 1,35 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Н. (29 г.) от град Ген. Тошево.

По всички случаи са образувани бързи полицейски производства.