14-то издание на Международния фестивал за късометражно кино "В Двореца" - Балчик

Проведено от 24.06 до 01.07 в ДКИ КЦ "Двореца"

 Тазгодишното 14-то издание на Международния фестивал за късометражно кино "В Двореца"- Балчик се проведе от 24.06 до 01.07 в  ДКИ КЦ "Двореца ".

В "Каменна зала" на  културния център , в  продължение на една седмица, беше  представена  богата филмова програма от най-новите български, европейски и световни къси филмови продукции. Част от фестивалната програма бе музикалното участие на диджеите Woo D & Adrian Bijan от словенското радио Nula! На фестивала ще присъстват още българските Ramsey Hercules, Funkusion, Peter Peterson и DJ Jijo.

Журито, по време на 14 издание на Международен фестивал за късометражно кино "В Двореца" - Балчик беше в състав:

Мануела Чернати - историк и писател, журналист и есеист, член на Съюза на румънските писатели и Съюза на румънските филмови дейци.
Агрон Доми - член на Съюза на журналистите в Албания и програмен директор NTV, съосновател на Международния филмов фестивал в Тирана, като първи международен в Албания.
Съвет на Сесик - критик и член на FIPRESCI, кинорежисьор, преподавател и програмист. Специализирала е в южноазиатско и източноевропейско кино.

Организитори на Фестивала са Фондация "Формат СФФ" с подкрепата на ДКИ КЦ "Двореца", СУ "Св. Климент Охридски" и програма Еразъм + на Европейската комисия и любезното съдействие на Център за развитие на човешките ресурси.