Само ЕГ „Гео Милев” влиза в ТОП 100 по резултати от матурата по БЕЛ

В областта на второ място по успех е СУ „Св. Климент Охридски” с 4,539

ЕГ „Гео Милев” е единственото училище от област Добрич, което попада сред първите 100 по резултати от тазгодишните матури по Български език и литература. Добричката езикова гимназия се нарежда на 42-ро място със среден успех на своите 144 зрелостници – 5,136. Вчера Министерството на образованието и науката публикува данни за средните резултати в цялата страна. От тях е видно, че в челната десетка традиционно преобладават училища от столицата, начело с Първа немска гимназия. Сред най-успешните тази година има две пловдивски и една ловешка гимназии. В групата на най-добрите са едно частно училище - Американският колеж, и едно държавно - Националната гимназия за древни езици и култури "Св. Константин-Кирил философ", а останалите са общински.
Очаквано, най-многобройни са добре представилите се учебни заведения в София - 34, следвани от Пловдив - 9, Бургас - 6, Варна, Русе, Велико Търново и Стара Загора - по 4, Смолян и Благоевград - по 3.
В област Добрич на второ място по успех в държавните зрелостни изпити по БЕЛ е СУ „Св. Климент Охридски” с 4,539. На третата позиция с минимална разлика е частното училище „Леонардо да Винчи”.

Източник: МГ Добруджа