Кралев откри Фотоизложба „Спортът е за всички“ на Моста на влюбените до НДК

Експозицията включва повече от 60 уникални снимки на фотографа Йордан Петков

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Фотоизложба под мотото „Спортът е за всички“ на Моста на влюбените до НДК. Тя се организира от фондация „София – Европейска столица на спорта“ съвместно с Българския олимпийски комитет (БОК) и Българската спортна федерация за деца и младежи в риск. На тържественото откриване присъстваха представителите на организаторите Белчо Горанов – генерален секретар на БОК и Анатоли Илиев – организационен секретар на „София – Европейска столица на спорта“, както и олимпийската шампионка Ваня Гешева.
Експозицията включва повече от 60 уникални снимки на фотографа Йордан Петков. Те показват другата страна на спорта, която често остава извън фокуса на медийното внимание. Авторите пречупват през призмата на художествената фотография теми като масовия спорт, спорта за здраве, активните занимания на обикновения човек близо до дома и до офиса. Целта на изложбата е да запознае повече хора с децата в риск и техните емоции, провокирани от спорта. Затова чрез магията на фотографията се представят вълнуващи мигове от живота на децата, обединени от спорта.
Благодаря на авторите и организаторите на изложбата, защото акцентират върху радостта и щастието от спорта. Напоследък като че ли забравихме, че това е основната функция на спорта. Водят се дебати и разговори за медали, за победи, за пари, а изложбата ни показва колко малко им трябва на децата да се почувстват щастливи. Надявам се всички столичани, които видят изложбата на това оживено място, да се замислят за основните функции на спорта. И да не забравяме, че спортът освен здраве има и изключителна възпитателна сила, сподели министър Кралев в социалната мрежа Фейсбук.
Експозицията „Спортът е за всички“ ще остане на Моста на влюбените до НДК до 16 юли. Тя е част от новия проект на инициативата „София – Европейска столица на спорта“, който се осъществява под мотото „Емоцията е повече от победата“.

Днес участвах в официалното откриване на фотоизложба под мотото „Спортът е за всички“ на Моста на влюбените до НДК. Тя с...

Публикувахте от Krassen Kralev в 4 юли 2017 г.