Регистрираха две нови жертви на телефонните измамници

Освен пари и злато дават и лична карта ...

За поредни две измами по телефона на възрастни жени от Стара Загора, съобщават от полицията в града. Вчера, около 18:20 часа, в Първо Районно – Стара Загора се е явила 84-годишна старозагорка, която заявила, че на същата дата, за времето от 12:00 часа до 16:00 часа, е била измамена по телефона от лице, което се представило за полицейски служител и поискало съдействие за залавянето на телефонни измамници.

След като била въведена в заблуждение, жената хвърлила през терасата на жилището си торбичка със сумата от 690 лева и златни накити. 

На същия ден около 18:30 часа, отново в Първо Районно – Стара Загора се е явила 77-годишна жена от град Стара Загора, която заявила, че по-рано същия ден, за времето от 14:00 часа до 16:00 часа е била измамена по телефона от лице, което се представило се за полицейски служител и поискало съдействие за залавянето на телефонни измамници.

След като била въведена в заблуждение, жената хвърлила през терасата на жилището си торбичка с личната ѝ карта, сумата от 1400 лева и златни накити.

По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс.