Истината за нападнатото семейство на Бирали Бирали тепърва ще се изяснява

Родителите на момичетата: Бирали Бирали явно отправя заплахи и въпреки че се прави на миротворец, той по този начин всява напрежение

На 27 юни около 11:30 ч. съпругата и двете дъщери на Бирали Бирали се намирали на паркинга на магазин в столичния кв. „Свобода“, когато до тях минали обвиняемите В.У. и А.З. – и двете непълнолетни, информират от Нова телевизия. При разминаването им възникнал словесен конфликт. Обвиняемата А.З. се насочила към едната потърпевша и я наплюла, а след това ударила с ръка по лицето друга от семейството на заместник главния мюфтия. Междувременно другата обвиняема - В.У. ударила и ритнала и третата пострадала.

Коментарът на заместник-главния мюфтия Бирали Бирали:

"Истината е, че в обществото има нетърпимост", заяви преди ден за "Здравей, България" заместник-главният мюфтия Бирали Бирали. Причината за изказването му - нападението над неговата съпруга и двете му дъщери в София, защото носели забрадки.  

Версията на родителите на обвинените момичета е коренно различна.  Момичетата първо разкриха своята версия за инцидента пред "Господари на ефира".

„Това, което зная от децата е, че те са преминавали през паркинга на този хипермаркет, и преминавайки покрай някакво семейство, са чули обидни реплики относно техните дрехи и поведение”, разказа Веселин, родител на едно от момичетата.

„Дъщеря ми е била с къси панталонки, блуза и маратонки. А нейната приятелка е била с клин и с блуза”, обясни Юлия, родител на едно от момичетата.

„Бирали Бирали е наясно, че има подкрепата на обществото, което го е издигнало, но иска по-големи слоеве на обществото да се възмутят от поведението на нашите дъщери и да се направи на жертва. Но аз се чудя друго – като свещеник да се опита да намери помирение между двете страни. Той явно отправя заплахи и въпреки че се прави на миротворец, той по този начин всява напрежение”, категоричен е Веселин, родител на едно от момичетата.

На мястото на нападението е имало охранителни камери, които са заснели спорната ситуация. Записите от камерите е иззет от разследващите полицаи. Очаква се точно те да хвърлят светлина на случая и да изяснят участието и на двете страни в инцидента.