Община Мъглиж готова с два съдебни иска към ДФ "Земеделие"

Те са по повод два проекта, които са свързани с реконструкция на общинската пътна мрежа и улиците в регулация

Община Мъглиж готова с два съдебни иска към Държавен фонд "Земеделие", които ще подаде в Софийския административен съд. Това обяви на пресконференция в пресклуба на БТА д-р Душо Гавазов, зам.-кмет на Общината. 
Съдебните искове са по повод два проекта, които са свързани с реконструкция на общинската пътна мрежа и улиците в регулация на обща стойност 8 млн.лева. Проектите изненадващо са отхвърлени между първи и втори тур на миналите президентски избори. Имаме спечелено подобно дело и така бяха ремонтирани читалищата в общината, изтъкна д-р Гавазов.
Критиките на депутатите от БСП, свързани с реализацията на европроекти на територията на общината, не са основателни, заяви кметът Господин Господинов. По думите му изграждането на водопроводна инсталация и пречиствателна станция е ангажимент на областната "В и К асоциация" и Общината не е допустим бенефициент по такъв род програми. Има подготвени проекти за ремонт на междуселищните пътища, които очакват финансиране. Изграждането на Център за обществена подкрепа е спряно от зам.- министър с аргумента, че такива центрове има в Стара Загора и Казанлък, съобщава БТА.