Майки организират кулинарен базар в помощ на Мария Георгиева от Бургас

Организатори на събитието са момичетата от клуб Майки ГЕРБ към Гражданско сдружение ГЕРБ

Благотворителен кулинарен базар за събиране на средства за бургазлийката Мария Георгиева ще се състои на 8 юли, събота, от 18.00 ч. до Часовника в центъра на града.

Организатори на събитието са момичетата от клуб Майки ГЕРБ към Гражданско сдружение ГЕРБ и ще представят сладки и солени изкушения приготвени лично от тях.

За инициативата е уведомено семейството на Мария и всички събрани средства ще бъдат предоставени за лечението й.
Мария е едва на 33-години, майка е на 6-годишено момченце. През месец май 2013 година узнава страшната новина, че има рак на дясната гърда.

Следват тежки интервенции, но за жалост лечението не е дало желания резултат.
През февруари тази година болестта се връща отново. В клиника в Турция става ясно, че е с разсейки в черния дроб, лимфите на врата, мишниците и гръдната кост.

Освен че е болезнено, назначеното й лечение е твърде скъпо. Всяка седмица Мария посещава турската клиника за химиотерапия. Това ще продължи според прогнозите на докторите, докато се намери подходящата терапия, с която може да се стопира болеста.

Семейството вече се изправя пред финансова невъзможност да поеме разходите по лечението. За целия ткурс на лечение са нужни между 70 и 80 хиляди лева.