Инструментална виртуoзност от Виена тази вечер в залата на Областна управа

Бургас Лайф

06-07-2017, 14:12

Снимка:

бнр

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Награди от Арт фестивал "Сезони" в Бургас за малки певици от Русе

Концентът на дуото за класическа музика е с вход свободен. Не го пропускайте!

Дуото за класическа музика Евгения Радославова и Михаел Крен ще ви омгьоса със своята виртуозност тази вечер от 19.00 часа в залата на Областна управа - Бургас. Концертът, който е част от съпътстващата програма на Лятната международна академия на изкуствата, ще се състои при вход свободен. 
Събитието обаче обещава да се превърне в незабравима емоция за публиката. Свирене като един организъм - така международната критика определя виртуозните съвместни изпълнения на Михаел Крен – саксофон и Евгения Радославова - пиано– Австрия.
Дуото за класическа музика е създадено през 2015 година. Още след първия си съвместен концерт музикантит записват и първия си компактдиск - "Fantastia", който съдържа творби, някои от които записани за първи път в Европа и света. "Австрия Прес" определя албума като "много изнересен, в който звучат рядко изпълнявани творби, изсвирени с музикална виртуозност , съчетана с изключително фин музикален усет за стил и нюанси на фона на рядко срещащо се музикално партниране".