Дарители от САЩ посетиха Детската млечна кухня (снимки)

Мисия Добрич

06-07-2017, 14:34

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва мащабен ремонт на Детска млечна кухня в Добрич

След приключения мащабен ремонт

Кметът на Добрич Йордан Йорданов, заедно с представители на американската компания„Есетере“ ЕООД, дарител на средства, посетиха обновената Детска млечна кухня в областния център. На з юли приключи мащабният ремонт на Детската млечна кухня в Добрич и тя поднови своята дейност. Общият размер на инвестицията е 39 000 лева, от които 27 000 лева се осигуряват от американската компания „Есетере“ ЕООД и 12 000 лв. са собствени средства на Общината. Компанията е партньор на Община Добрич в много начинания. С дарението е извършен цялостен ремонт на помещението „Топла кухня“ и прилежащия коридор. Сменени са ел. и  ВИК инсталациите, извършена е цялостна подмяна на стенната облицовка, поставена е подова настилка- гранитогрес. Монтирана е нова кухненска аспирация, закупено е кухненско оборудване ,  включващо четири мивки , шкаф  за  конвектоматите, 3 работни маси и един сладкарски конвектомат, с който ще  се разнообразят десертите на децата от по – голямата група. Сменени са вратите, които са били напълно амортизирани. Закупен е нов радиатор и са поставени нови тръби на газовата инсталация. С тази инвестиция ще се подобри изцяло работната среда и ще се даде възможност на служителите да работят в комфортни условия.

От услугата на млечната кухня се възползват около 400 деца. Храната отговаря по качествен състав и технологична обработка на възрастовите особености на детския организъм. Хранителния режим, който, се осигурява  гарантира нормалното развитие на децата. 

Кметът Йорданов отправи думи на благодарност към чуждестранните партньори,  работещи в американската компания, които са пристигнали от САЩ в България, за да видят какво е направено с дарените средства. 

Всеки месец те даряват между 1 и 100 долара от възнагражденията си към фондацията на компанията, с които се реализират социални проекти, Искаме там, където имаме производствена база, хората около нас да са добре, заяви пред журналисти Пламен Николов, ген. директор на филиала на американската компания в България.