Утре решават съдбата на обвинените в гавра с полицаи

Двамата са разигравали полицай за да не си дадат документите за самоличност при проверка

Очаква утре сутрин Районният съд в Бургас да обяви присъдата на Манол П. и Янко К. за неуважение към полицейски служители. 

Подсъдимият Манол П. се обвинява в това, че на 22 октомври миналата година в Бургас, пред дискотека, противозаконно пречил на орган на властта – полицейски служител да изпълни задълженията си, а именно да извърши проверка на личните му документи, за да установи самоличността му, изразяващо се в отказ да представи документ за самоличност и да съобщи личните си данни след издадено устно полицейско разпореждане на основание чл. 64, ал. 2, вр. ал. 1 от ЗМВР, както и да го задържи на основание чл. 72, ал. 1, т. 2 ит. 4 от ЗМВР и свързаното с това използване на помощни средства – белезници.

Манол П. се опитвал да се освободи чрез дърпане на ръце и тялото си – вдигане ръцете си над главата при поставяне на белезниците и бутане – бутнал полицейския служител с предната част на тялото си.

Подсъдимият Янко К. е обвинен за това, че на същата дата пред дискотека, противозаконно пречил на орган на властта – полицейски служител да изпълни задълженията си, а именно да извърши проверка на личните документи на Манол П., за да установи самоличността му, както и да задържи Манол П. и свързаното с това използване на помощни средства – белезници, като застанал между полицейския служител  и Манол П. и издърпвал последния.