Лекарите излизат на символичен протест срещу насилието

Мисия Добрич

07-07-2017, 08:35

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Всички доктори в областта днес протестират като един!

Лекарите от "Шейново" на протест

Протестът, организиран от БЛС, ще се изрази със синя панделка с надпис "НЕ НА НАСИЛИЕТО"

Регионалната лекарска колегия ще се включи днес (7 юли) в символичен протест срещу насилието над медици. Протестът, организиран от БЛС, ще се изрази със синя панделка с надпис "НЕ НА НАСИЛИЕТО", която ще се носи на 7 юли през целия ден, в израз на съпричастност към лекарите, пострадали от насилие. Председателят на РЛК д-р Галя Василева се обърна чрез ефира на радио „Добруджа” с призив към всички свои колеги.
"Зачестилите случаи в последно време на проявена агресия срещу медицински лица са меко казано тревожни. Тези актове на насилие излязоха извън контрол и придобиха измерения, които са категорично неприемливи за една правова и цивилизована държава. Сегашното положение на мафиотски инквизиции и насилие не е здравословно за нацията ни и е наш дълг, като лекари, като хора, да се обединим и да положим всички усилия за да предотвратим недопустимото и грозно посегателство срещу медицинското съсловие.
Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание, се казва в призива. Тежкият побой над д-р Албена Гагова, проблемите, които се случват с колегите от спешните отделения, проблемът, разпространен и от д-р Ботев. Всичко това е недопустимо поведение над медик Нека всички да бъдем по-човечни един към друг, да оценяваме труда на ближния и сами да се опитаме да създадем условия за по-добър живот”, се казва в декларацията на БЛС. 

Източник: МГ Добруджа