Цветанов: Недопустимо е един президент да говори така

Силата на демокрацията е в разделението на властите

Достатъчно работа имам, за да се занимавам с личните оценки на Румен Радев. Това каза в ефира на Нова Телевизия председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по темата за размяната на реплики между него и президента през последните седмици.

В края на юни по предложение на Цветанов бе създадена временна комисия, която да провери процедурата за избора на нов тип боен самолет и в частност действията на президента Румен Радев. Преди дни пък държавният глава заяви, че Цветанов говори на автопилот и че разбира от апартаменти, а не от самолети.

"Смятам, че е недопустимо един президент да говори по този начин", категоричен бе Цветанов. "Целта на комисията за "Грипен"-ите е да изчистим всякакви съмнения за нещо нагласено и некоректно. Трябва да има прозрачност. Силата на демокрацията е в разделението на властите", допълни той и изтъкна, че размяната на реплики между него и президента не може да бъде наречена "скандал" и че не това е била целта им.

"Аз винаги съм се водил само от обществения интерес и от това, което трябва да правим институционално. А не от това, което президентът има като лично его или този егоцентризъм, който в момента се демонстрира", допълни Цветанов.

Той съобщи, че обучението на дъщеря му в британски университет е струвало 9 хиляди паунда, които тя е изтеглила със студентски заем.