Бурни протести преди срещата на Г-20 в Хамбург (видео)

Сто и единадесет представители на силите на реда са ранени, 44 демонстранти са арестувани

Бурни протести и граждански блокади белязаха началото на срещата на Г-20. В Хамбург започна двудневен форум, който се очаква да бъде доминиран от темите за икономиката и климата. Важните казуси обаче сякаш са засенчени от коментари и очаквания за първата среща между президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин.
Климат и икономика - това са част от теми, които ще доминират дискусиите и по които има сериозни разногласия. Една от причините е позицията на американския президент Доналд Тръмп, който обяви, че възнамерява да изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата и е склонен към протекционизъм, за да защити местното производство. ще бъдат обсъдени и редица теми свързани със сигурността и конфликтите по света. По традиция на подобни форуми се следят срещите в кулоарите. С най-голям интерес се очаква първият разговор на живо между президентите на Русия - Владимир Путин и САЩ - Доналд Тръмп.

Сто и единадесет представители на силите на реда са ранени в Хамбург тази нощ и днес сутринта в сблъсъците с демонстранти а 44 демонстранти са арестувани, съобщават от DW, като се позова на съобщение на полицията в Туитър. По-рано бе съобщено за най-малко 76 ранени полицаи.
Същевременно полицията съобщи, че е освободила от демонстранти улицата, по която вероятно ще мине делегацията на Доналд Тръмп напът за мястото на срещата на Г-20. Маршрутът на американския президент беше блокиран от над 230 протестиращи. За целта полицията използва водно оръдие.