Радомирката Дафина Димитрова ще пее на "Пирин Фолк"

Изпълнява песни от всички фолклорни области

Представяме ви Дафина Димитрова - участник в "Пирин Фолк" Сандански – Конкурс за изпълнителско изкуство:

Дафина Димитрова е родена е на 5 октомври в Радомир. Тя се дипломира с бакалавърска степен по специалността „Педагогика на обучението“ в ЮЗУ „Неофит Рилски” - Благоевград, където завършва и допълнителна специалност „Народно пеене“. След това продължава обучението си в СУ „Св. Климент Охридски” в магистърската специалност „Музикални и компютърни технологии”.

Два пъти е награждавана със сребърен медал на фестивала за народни песни и танци „Орфеево изворче” и „Орфеева дарба”. Има и бронзов медал от фестивала „Орфеево изворче” от участието си заедно с групата за професионалисти.

По време на следването си е вземала участие като сътрудник и изпълнител в Международния  младежки фестивал „ЕвроАрт” – Благоевград. Освен това е участвала и в научни изследвания на тема „Запазване на българския фолклор”, провеждани под ръководството на преподаватели от ЮЗУ  „Неофит Рилски”.

През март 2013 е избрана на кастинг, организиран от Diapason Records, сред десетки други кандидати.

През 2016 г. участва в международния фестивал „Пирин Фолк“ Сандански.

Изпълнява песни от всички фолклорни области.

Сред хитовите й песни са „Хранила мама, гледала”, „Мерак ми е”, „Мари момиченце“, „Залюбих, мамо“, „Мари, моме“, „Гиго, мамин Гиго“ и др.

През 2013 печели наградата на публиката за песента „Мерак ми е” не международния фестивал „Филиграни” – Скопие, Македония

На „Пирин Фолк“ Сандански 2017 г. ще се представи с изпълнение на живо на песента „Магдено, моме мори“.