Областният управител Гергана Микова направи първа копка на храм на Старозагорските бани

Заралии

08-07-2017, 15:35

Снимка:

Областна управа Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Призив на Старозагорския митрополит Киприан

Старозагорският митрополит Киприан гостува на областния управител

Ще носи името на Свети Йоан Рилски Чудотворец

Областният управител Гергана Микова, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, депутатите Емил Христов и Радостин Танев, кметът на Старозагорските минерални бани Станчо Станев и председателят на старозагорския Общински съвет Таньо Брайков направиха днес първа копка на православен храм на Баните. Жители на курорта и много гости дойдоха на празника.

Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия отслужиха молебен за здраве и чин за полагане на първа копка.

Църквата ще се строи върху терен, който е собственост на Българската православна църква. Тя ще е с площ от 160 кв.м и ще носи името на Свети Йоан Рилски Чудотворец. Тя ще се изгражда изцяло с дарения. Само за първия етап на строежа ще са нужни около 20 000 лв. Част от средствата вече са събрани, но са необходими още, за да може да стартират изкопните работи.

По време на тържеството много от присъстващите дариха средства в кутия, поставена специално за целта. Набирането на финансови помощи за храма „Св. Йоан Рилски Чудотворец” продължава.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен