Поредно земетресение в Македония

Свят

09-07-2017, 10:23

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови три труса в Македония

Нова серия от трусове в Охрид

Нови земетресения в Македония

Този път трусът беше 4 по Рихтер

Серията земетресения в Македония продължава – трус със сила от 4,0 по скалата на Рихтер е регистриран в 22.52 часа (местно време), съобщава „Фокус“. Агенцията се позовава на справка от интернет страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Епицентърът е бил на 14 км североизточно от Охрид и осем километра източно от село Косел, в близост до което е разположен и единственият активен вулкан на Балканския полуостров – Дувалото. Дълбочината на труса е била два километра под земната кора.

Във вечерните часове на събота районът бе разлюлян от още един силен трус. В 21.31 часа (местно време) е регистрирано земетресение от 3,7 по Рихтер, с епицентър 11 км североизточно от Охрид и шест километра източно от село Косел. Дълбочината на труса е била пет километра под земната кора.

Малко по-късно, в 21.57 часа (местно време), в района е последвало ново земетресение от 2,5 по Рихтер. Епицентърът му е бил на пет километра източно от Охрид и на пет километра североизточно от Косел, с дълбочина от пет километра.