Фандъкова открива 21-ия Международен фолклорен фестивал „ВИТОША 2017“

Официалното откриване ще е на 21 юли

И тази година от 21 до 25 юли на 3 различни сцени в столичния район „Витоша” ще се пресъздаде многообразната танцова магия на XXI Международен фолклорен фестивал „Витоша 2017”. В него ще се включат състави от 11 държави, сред които Чили, Бразилия Сингапур, о.Гуам и много други, с националните си фолклорни ансамбли.

Официалното откриване ще е на 21 юли /петък/, от 19.30 ч. на специално изградена сцена в кв. Павлово, пл. „Знаме на мира”. Началото на фестивала ще бъде дадено от Кмета на София – Йорданка Фандъкова.

Както всяка година гражданите и гостите на столицата ще могат да се насладят на феерията на всички състави по време на традиционното дефиле по бул. „Витоша”, което ще се състои на 21 юли / петък/, от 18.00 ч.

Изключително интересни ще бъдат и трите фестивални вечери на откритата сцена в кв. Павлово – пл. „Знаме на мира”. Тогава гостите ще могат да се насладят на бляскавите танцови изпълнения на ансамблите от Сингапур, Босна и Херцеговина, Чили, Бразилия, Аржентина, Албания, Грузия, Латвия, Словакия, Индонезия, о. Гуам, Индия и други.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.