Откриха новото кметство на район "Източен"

Мисия Пловдив

10-07-2017, 15:10

Снимка:

Фейсбук

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Първият етаж е изцяло предназначен за обслужването на гражданите

Гражданите на район "Източен“ вече ще бъдат обслужвани в новата сграда на бул. "6-ти септември“ 274, която е бивши хотел на скандалният рапър Ванко 1, осъден за сводничество. Цялата администрация се премести от стария си адрес на ул. "Лев Толстой“, втория етаж на бившата Полиграфия.
Първият етаж е изцяло предназначен за обслужването на гражданите. Там се намират отделите ГРАО, Жилищно настаняване, стопански отдел, деловодство, каса на район "Източен и каса на местни данъци и такси, устройство на територията. На втория и третия етаж е разпределена останалата част от администрацията – кмет, заместник-кметове, главен архитект, административно и правно обслужване, човешки ресурси, финанси, счетоводство и т.н.
На последния етаж се намира центъра за управление на трафика, но и ОП "Организация и контрол на транспорта“.
Телефонните номера, на които гражданите могат да получават допълнително информация и да задават своите въпроси, са същите както досега за съответните отдели. За по-голяма сигурност на служителите и гражданите има и постоянно видеонаблюдение.
През 2010г. този имот беше обявен за публична продан от НАП в размер на 2,7 млн. лева. "В качеството си на областен управител по онова време отправих искане до тогавашни я министър Симеон Дянков за предоставяне на сградата за нуждите на Община Пловдив, което се и случи и днес откриването на новата сграда за администрацията на район "Източен" вече е факт", уточни кметът Иван Тотев.