Добрата новина: До няколко дни пускат бул. "Руски" за движение

Мисия Пловдив

11-07-2017, 09:49

Снимка:

Фейсбук

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След като настилката бъде окончателно положена в рамките на 10 дена, ще бъде пуснато и движението от булевард „Цариградско шосе“

До няколко дни се очаква участъкът на булевард "Руски", който е в ремонт да бъде пуснат за движение. Това съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. В момента се полага първият слой асфалт. След това ще започне изграждането на тротоарните настилки, а докато това трае техниката ще бъде преместена на булевард "6-ти септември", където ще започне асфалтирането на северното платно.
"След като настилката бъде окончателно положена в рамките на 10 дена, ще бъде пуснато и движението от булевард „Цариградско шосе“ в посока - моста на Адата. След това ремонтните дейности ще продължат и на следващото платно", уточни кметът.
След като приключи реконструкцията на булевард „Руски“, започва работата по „Васил Априлов“ с полагане на топлопровод за обществени и частни сгради. Движението на автомобили ще може да се извършва от посока на моста на „Васил Априлов“ към Централна гара. При булевард „Руски“ движението ще се осъществява в посока от Централна гара към моста на Герджика.
В момента се обмисля в кой от оставащите два участъка за ремонт на булевард „Руски“ ВиК ще подменят канализационната мрежа.
"На „Коматевско шосе“ работим в участъка между улица „Остромила“ до Филкаб. Проблемите с кабелите на EVN вече са решени. Една от основите на акведукта ще бъде пробита, за да преминат канализационните системи на ВиК, което ще стане под наблюдението на археолог. След това ще продължим с масовия изкоп в последния участък на „Коматевско шосе“, посочи кметът.
Към момента графикът показва, че в края на лятото улицата може да бъде отворена за движение.