Седмица на богата културна програма в Двореца - Балчик

Две изложби, два безплатни концерта и Оперетна гала ще зарадват посетители на откритата сцена

Две изложби, два безплатни концерта и Оперетна гала ще зарадват посетители на Архитектурно-парков комплекс "Двореца"  тази седмица.

На 11 юли, вторник, от 18ч в галерия "Тунела" ще бъде открита самостоятелната  изложба на Йорданка Йорданова, която  до момента е реализирала изложби в Чехия  - 2015 Оломоуц и 2016 Валашске Мезиричи. Официален гост на откриването  на "Цветно" ще бъде кметът на град Балчик - г-н Николай Ангелов.

 На същия ден от 19ч, в Каменна зала на ДКИ КЦ "Двореца" посетителите на комплекса и ценителите на изкуството ще имат възможността да разгледат 60 графики посветени на 2000 години от смъртта на  древноримския поет Публий Овидий Назон.

 В общия проект на музеят по изкуствата в Констанца и  Румънския културен институт, благодарение, на който се реализира пътуващата изложба "Публий Овидий Назон (43 г. - 17 г.) - пътят към изгнание", са включени  графики и на българските художници Явора Петрова и Божидар Тонев.

От 20ч, отново в Каменна зала Флейтистката Росица Бояджиева, Проф. Георги Спасов и Нели Янчева Недева ще пресъздадат света на Верди и Хендел със своя концерт "Романтична серенада с две флейти и китара". Входът за концерта е свободен.

В петък, 14 юли, от 20ч романтичното настроение ще се възвърне чрез изпълненията на семейство Пивоварчик. Триото ще изнесе безплатен концерт на флейта и кларинет, в акомпанимент на пиано.

На 15 юли, събота,  от 21ч, след големия успех на мюзикъла "Котките" Държавна опера Варна  се завръща на открита сцена "Двореца" , където под звездите ще бъде представена Балетна гала в две части, които включват фрагменти от балета „Ромео и Жулиета”, „Лебедово езеро”,  „Кармен”, „Отело”,  „Дон Кихот”.

Билети могат да бъдат закупени от касата на ДКИ КЦ "Двореца" /до плажната алея/  и на Държавна опера - Варна.