Балкансик фестивал на изкуствата в Карнобат

Животът

11-07-2017, 13:32

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

640 таланти в Поморие за Международния фест „Корабът на изкуствата

През фестивалните дни ще има часове по майстории, кулинарни работилнички, уъркшопове за съвременни изкуства

Артисти от България, Гърция, Македония, Сърбия и Албания пристигат в Карнобат за Балканския фестивал на изкуствата. Той ще започне на 14 юли с дефиле по улиците на града. В първия фестивален ден ще бъде открит и традиционният Карнобатски панаир. В него ще се включат производители и занаятчии от града и региона, които ще предлагат свои продукти и ръчно изработени изделия и сувенири.
Организаторите осигуряват безплатни щандове за всеки, който има какво да представи и експонира.  В рамките на панаира  ще има отново Ретро фото, в което всеки ще може да си направи снимка за спомен, потопен в атмосферата на стария Карнобат. През втория ден на 15 юли гостуващите изпълнители ще представят своето изкуство на  двете сцени - на пл."Трети март" и в Градския парк.
За събота е планирано провеждането на Сватбарското надсвирване, част от националния конкурс "С песните на Стайка Гьокова" и Брейк батъл - Карнобат, в които ще премерят техника и умения състезатели от страната и чужбина.  Рок певицата Милена и Ути Бъчваров също ще бъдат част от участниците в тазгодишното издание. Вече се знае, че ще има и лятно кино за почитателите на седмото изкуство.
В неделния ден ще се проведе конкурсът "С песните на Стайка Гьокова" за индивидуални изпълнители и състави. През фестивалните дни ще има часове по майстории, кулинарни работилнички, уъркшопове за съвременни изкуства и още много интересни забавления и активности. Официалното закриване е на 16 юли. Община Карнобат организира фестивала изцяло със собствени средства.