Изучаването на английски в детските градини и първи клас ще продължи

Мисия Бургас

11-07-2017, 16:13

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

30 учители по английски език повишиха квалификацията си

Пилотният проект по идея на кмета Николов се оказа особено успешен

Ранното чуждоезиково обучение по английски език за децата от детските градини, предучилищните подготвителни групи и учениците в I клас ще продължи и през следващата 2017-2018 учебна година. Заниманията ще се провеждат 2 пъти в седмицата по 1 учебен час в самата детска градина или училище от преподавател към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас. Помагалата се осигуряват от Община Бургас, а обучението е безплатно.

Включването на желаещите деца и ученици в групите по интереси за изучаване на английски език ще става  след като родителите или настойниците им попълнят заявление по образец до директора на ЦПЛР - Бургас. Тези заявления могат да се получат от детските градини или училищата.

Екипът от учители по английски език към ЦПЛР-Бургас е готов да отговори на предизвикателството и да предложи на бургаските деца и ученици качествено и иновативно обучение по съвременна методика с много забавни моменти и игри.

Изучаване на английски език в III и IV група на детските градини и предучилищните подготвителни групи в училищата стартира през 2015 година по проект на Община Бургас. През  2016-та започна преподаването на английски и в първи клас. Резултатите от това обучение през изминалите две години са високи. Учителите подготвиха и проведоха открити уроци, езикови викторини и заключителни занятия, в които децата впечатлиха преподаватели и родители с усвоените знания.