Проект ще подобрява качеството на работа в МБАЛ-Добрич

Продължителността на проекта е 14 месеца за периода от 22.06.2017 г. до 21.08.2018 г.

Основната цел на проекта е да се подобри работната среда в МБАЛ- Добрич и осигурят по-добри безопасни и здравословни условия на труд на 607 души персонал.
Специфични цели на проекта са: Подобряване на ефективността на организацията на труда и повишаване на качеството на работните места във връзка с БЗУТ в МБАЛ-Добрич и с това създаване на условия за удължаване на професионалния живот на работниците и служителите, вкл. над 54 години чрез изграждане и въвеждане на Програма за благосъстояние на работното място;Насърчаване на географската мобилност на 5 медицински специалисти от гр.Варна до МБАЛ-Добрич. Подобряване на професионалния и здравен статус на персонала на МБАЛ- Добрич чрез закупуване на ЛПС и специфично облекло. Подобряване на микроклимата и безопасността на работната среда чрез подмяна на 40 м2 дограма в работни помещения и доизграждане на пожароизвестителна система на три от работните етажи. Повишаване на професионалната компетентност на персонала на МБАЛ- Добрич и насърчаване на култура на безопасност и здраве при работа чрез модулно обучение на всички трудови звена в МБАЛ- Добрич.
Основните дейности, които ще се изпълнят в рамките на проекта са свързани с изграждане и въвеждане на комплексна Програма за благосъстояние на работното място. Осигуряване на организиран транспорт от МБАЛ- Добрич до и от работното място на заети лица
Осигуряване на БЗУТ чрез закупуване на специализирано работно облекло на медицински и немедицински персонал на МБАЛ-Добрич
Модернизация на обекта, свързана с подобряване на условията на труд.Модулно обучение „Безопасни и здравословни условия на труд” на медицински и немедицински персонал на МБАЛ-Добрич.
Продължителността на проекта е 14 месеца за периода от 22.06.2017 г. до 21.08.2018 г.
Размерът на общата стойност на проекта е 246 555,62 лева, от които 197244,49 лева е безвъзмездна финансова помощ и 49311,13 лева собствен принос, в това число разходи по линия на ЕСФ в размер на 167657,81 лева.
 Проектът ще бъде представен днес в зала „Шафхаузен” на МБАЛ гр. Добрич на начална пресконференция по проекта, с участие на представители на бенефициента и местните медии.