Време е за "С книга на плажа"

Животът

12-07-2017, 14:12

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"С книга на плажа" стартира след 2 дни

14 издателства влизат в изложението с най-новите си заглавия

Изложението "С книга на плажа" за трета поредна година ще предложи на читателите да се докоснат до едни от най-новите литературни произведения. Представянето на заглавията ще стане на главната алея пред Експоцентър "Флора" в Морската градина.

 

"С книга на плажа" се организира от Община Бургас с подкрепата на Регионална библиотека "Пейо Яворов". Изложението ще се проведе от 19 до 23 юли.

Тазгодишното издание ще бъде по-специално, тъй като е с фестивален характер. В програмата му са включени срещи с автори, много театрални постановки и изненади за посетителите. Събитията от програмата са ориентирани към хора от всички възрасти.

14 издателства ще участват в изложението, а читателите ще имат възможност да си закупят книги на преференциални цени.

"На алеята пред Експоцентър "Флора" наистина се надявам, че всеки ще намери книгата, която го интересува и би си взел. Наистина е хубаво хората да идват на тези изложения, защото тогава могат да си купят на добри цени книги, които са търсили, и книги, които биха обогатили тяхната лична библиотека", каза Димитър Маджаров - директор на ОП "Летен театър, фестивали и концерти" към Община Бургас.

"Лице на дните от изложението "С книга на плажа" ще бъде литературният критик Митко Новков, който ще представи някои от авторите. Издателствата също ще представят своя програма", обясни директорът на Регионална библиотека "Пейо Яворов" Мария Бенчева.

В първия ден от изложението ще бъде представен романът "Чамкория" на Милен Русков. Ето какво е включено в програмата в дните от 19 до 23 юли: