Цветанов: Дължимата сума за униформите ще бъде изплатена наведнъж

Цветанов подкрепи Обединените патриоти за "Бузлуджа"

Цялата финансова сума за годините от 2011 до 2015, която е за полицейски униформи ще бъде изплатена на служителите на реда еднократно, без да се облага с данъци. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Очакванията на Цветанов са по този начин да се успокои напрежението сред служителите на МВР и да се се отговори на натрупаните проблеми с униформеното облекло през годините.

Той допълни още, че правителството е наясно с проблемите на служителите в сектор „Сигурност“ и се полагат усилия да бъдат решени. Цветанов коментира и скандалът с паметника на Бузлуджа. Според него той е повече политически пиар, отколкото търсене на решение. "Българското законодателство не позволява паметникът на Бузлуджа да бъде предоставен на БСП по начин, по който искат социалистите", каза още Цветанов.

"ПГ на ГЕРБ стои винаги зад законността. Всяка една процедура, която може да бъде разгледана трябва да отговаря на българското законодателство. Искането на БСП, а и това, което изразяват като политическа воля, са имали възможност да го реализират“, добави той.

По думите му ГЕРБ са за прозрачна процедура и, ако се върви към отдаването на паметника, може да има конкурс.

По-късно стана ясно, че правителството е отхвърлило с 12 на 7 гласа искането на БСП да получи безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години върху Дома-паметник на връх „Бузлуджа“.

Министрите са провели дискусия и гласуване по проекта за безвъзмездно предоставяне правото на ползване за срок от 10 г. върху Дома-паметник на връх „Бузлуджа“ в полза на БСП поради постъпилите отрицателни становища в хода на съгласувателната процедура.