Невяна Владинова ще мери сили с най-добрите на Световните игри в Полша

Плевенчанката ще спори за медалите с топ състезателките в света

Както вече писахме, Невяна Владинова и Боряна Калейн ще мерят сили с най-добрите състезателки по художествена гимнастика в света на Световните игри във Вроцвал, Полша, на 21 и 22 юли.  Очаква се наистина сериозна конкуренция, но нашите момичета са амбицирани да атакуват медалите.

Русия ще е представена от близначките Дина и Арина Аверини. Беларус залага на Катарина Галкина и Алина Харнашко. Линой Ашрам и Виктория Филановски излизат за Израел. Италия пък разчита на опитната Вероника Бертолини, а Испания – на Сара Яна. Сред останалите личат имената на американката Лаура Дзенг, както и украинките Виктория Мазур и Альона Дяченко.

Списъкът се допълва от Никол Рупрехт (Австрия), Айшан Байрамова (Азербжайджан), Даниел Принс (Австралия), Ксения Мустафаева (Франция), Елени Келаидити (Гърция), Кахо Минагава (Япония), Сабина Аширбаева (Казахстан), Чаево Ким (Южна Корея), Елена Анжела Кусулиева (Полша), Грейс Леготе (ЮАР) и Анастасия Сердюкова (Узбекистан), информира beautyinsport.com.

В състезанието по художествена гимнастика ще се раздадат четири комплекта медали, само от финалите. Няма да има класиране за многобой. Квалификацита и финалите на обръч и топка са на 21 юли, а на бухалки и лента на следващия ден.