Изцяло български финали на международния турнир „Дема Къп“ до 16 години

Десислава Глушкова и Стела Пеева ще спорят за титлата при девойките, а Самуил конов и Марио Радев ще се срещнат на финал при юношите

Изцяло български ще са финалите на международния турнир по тенис до 16 години „Дема Къп“, който е от втора категория в календара на европейската федерация Тенис Европа. 13-годишните Денислава Глушкова и Стела Пеева ще спорят за титлата при девойките, а Самуил Конов и Марио Радев ще се срещнат във финала при юношите, съобщи БФ Тенис.

Състезателката на домакините от СК „Дема“ Денислава Глушкова продължи успешното си представяне напоследък с категорична победа над поставената под №4 в основната схема Илинка Далина Амарией (Румъния) с 6:2 6:0. Стела Пеева пък се наложи над друга румънка – Силвия Мария Костаке – с 6:2 6:2.

При юношите Марио Радев разгроми сърбина Урош Йович с 6:1 6:0 за по-малко от един час. В най-интересният полуфинален двубой поставеният под №2 Самуил Конов обърна третия в схемата Гиорги Янкуловски (Македония) с 2:6 6:2 6:4.

Финалите са утре от 9:30 ч. на кортовете на СК „Дема“, след което е и финалът на двойки при девойките, отново с българско участие – Стела Пеева и Елена Кралева ще играят срещу румънките Костаке и Амарией. Днес пък шампиони на двойки при юношитестанаха македонците Янкуловски и Радонянин с победа във финала над сърбите Ескич и Ивич с 6:3 6:3.

„Дема Къп“ е турнирът от най-висока категория в България, включен в календара на Тенис Европа, като шампионите ще вземат по 160 точки за ранглистата до 16 години.