Монтираха камери и осветление на новия фитнес в парк „Лаута”

Мисия Пловдив

15-07-2017, 08:04

Снимка:

район „Тракия“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съоръжението в парк „Лаута” е предназначено за любителите на бойните спортове, които в Пловдив имат традиции и завоювани успехи

Три осветителни тела и две камери бяха монтирани на най-новия фитнес на открито в парк „Лаута“, Това съобщи кметът на район „Тракия” Костадин Димитров.
„Освен за удобство и безопасност на гражданите, се грижим построеното да бъде съхранено. Само няколко месеца след откриването на площадката, вече има скъсани елементи”, посочи районният кмет Костадин Димитров. Според него практиката показва, че на местата с видеонаблюдение се констатират по-малко вандалски прояви.
Съоръжението в парк „Лаута” е предназначено за любителите на бойните спортове, които в Пловдив имат традиции и завоювани успехи. То бе открито в края на месец февруари тази година със зрелищни демонстрации на боксьори, кикбоксьори, състезатели по карате и таекуон-до от пловдивските спортни клубове.
Фитнес площадката е със 120 кв. м ударопоглъщаща настилка, оборудвана е със специализирани уреди за трениране на горни и долни крайници, закаляване на повърхността, чували, въже за катерене.
От администрацията в „Тракия” призоваха гражданите да използват съоръжението по предназначение.